Masterclass: Vanja Černjul

ŠTO JE FILMSKI SNIMATELJ?

20/11 | SUBOTA | 15:00 – 17:00 | Kazališna dvorana ADU
otvoreno za javnost

Ulazak dopušten uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).

 

U suradnji s Restartom, održat će se masterclass snimatelja Vanje Černjula, čiji rad uključuje serije Kronike Times Squarea (HBO), Marco Polo (Netflix), The Gilded Age (HBO) Juliana Fellowsa te globalni filmski hit Suludo bogati Azijci (2018.) Jona M. Chua. Vanja Černjul govorit će o filmskim i televizijskim projektima koji su obilježili njegovu filmografiju i o svom profesionalnom putu. Što je to filmski snimatelj i koja je njegova uloga u procesu stvaranja filmskog djela, saznajte u razgovoru Vanje Černjula i predsjednika Hrvatske udruge filmskih snimatelja Marija Sablića.

Svi zainteresirani pozivaju se da prije masterclassa posjete mrežnu stranicu www.vanjacernjul.com, na kojoj će biti dostupni referentni isječci iz dosadašnjeg snimateljskog rada Vanje Černjula.

VANJA ČERNJUL

Diplomirao je snimanje na ADU, a prve snimateljske korake napravio je na dokumentarcima i kao ratni reporter. Televizijsku karijeru započeo je snimanjem pilota za seriju Ružna Betty, nakon čega su mu se počele otvarati prilike na američkoj televiziji (Televizijska posla, Sestra Jackie, Bored to Death, Narančasta je nova crna). Dvaput je nominiran za nagradu Emmy. Za rad na epizodi serije Marco Polo ovjenčan je nagradom Društva američkih snimatelja, čiji je i član. Živi u New Yorku.

MARIO SABLIĆ

Rođen 1962. u Zagrebu. Diplomirao je snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Snimio je više od 300 glazbenih i reklamnih spotova, desetak igranih projekata i 18 televizijskih serija. Višestruko je nagrađivan za snimateljski rad, uključujući i četiri nagrade Nikola Tanhofer. Profesor je na Akademiji dramske umjetnosti, predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja i član Upravnog odbora IMAGO-a.

RESTART