Pitching forum Industrije Mladost!

20/11 | SUBOTA | 11:00 | Kazališna dvorana ADU
jezik: engleski
otvoreno za javnost

Ulazak dopušten uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).

 

Program Industrija Mladost! završava pitching forumom studentskih projekata. Mladi scenaristi i redatelji ondje će predstaviti svoje projekte međunarodnom panelu. Najbolji projekt dobit će nagradu u obliku korištenja usluga dvaju studija. Sudionici pitchinga imaju na raspolaganju sedam minuta za predstavljanje i sedam minuta za odgovaranje na pitanja.

__________________________________________________________________________

Partneri programa i nagrade
Poster – savjetovanje, razrada projekta i tri dana rada u studiju na izradi postprodukcije slike
Šesnić&Turković –
izrada filmskog plakata

Članovi panela

Jovan Marjanović (direktor industrijskog odjela, Sarajevo FF), Goran Turković (Studio Šesnić&Turković), Tom Vujnović (Poster)

ADU Zagreb, Hrvatska

Petar Vukičević, Marta Bregeš

9 MJESECI

Film prati devet mjeseci u životu djevojke Ivone, koja se našla na životnoj prekretnici. Odvija se u devet scena, od kojih svaka označava jedan mjesec. Nakon prekida duge veze Ivona se seli, završava fakultet, udomljuje psa, pronalazi posao… Cijeli niz događaja pokrenut je spontanim prekidom trudnoće.

AGRFT Ljubljana, Slovenija

Peter Bizjak, Kaja Horvat

SLOVENSKE BAJKE

Pilot epizoda za seriju kratkih animiranih slovenskih bajki namijenjena suvremenim platformama i uređajima kojima se koriste djeca. Same priče neće se modernizirati, već će se osvježiti posebnom tehnikom animacije, mješavinom tzv. stripa u pokretu i animatika.

ASU Sarajevo, BiH

Ismira Mašić, Adna Rizvan

MRTVI ČVOR

Amra (23) svim silama pokušava živjeti normalnim životom, boreći se s duhovima prošlosti, majčinom bolešću, krivnjom i sazrijevanjem. Njezin najveći strah ujedno joj je i najveća želja – otići kući i posjetiti majku. Jednog jutra, nakon svađe s dečkom, Amra odlazi.

FDU Beograd, Srbija

Milica Spasojević, Lena Radulović

NAMRGOĐENOST

Namrgođenost je, to zna svako dijete, jadno stanje duha bez jasnog početka ili smislenog i dostojanstvenog kraja. Uz to je i zarazna. Mrgođenje započinje Milica (8), koju potom slijede druga djeca, a onda i odrasli, sve dok ne dođemo do kuhara kreativca.

FDU Cetinje, Crna Gora

Tamara Pavićević, Katarina Kastratović

ŽUTI VAL

Nakon samoubojstva prijateljice Dolores, Eva, Mira i Natalija sastaju se u Mirinom stanu noć uoči sprovoda. Pokušavajući doći do odgovora, svaka iznosi svoj stav o tome je li se i na koji način mogla izbjeći smrt, dok na stolu stoje Doloresine stvari – torbica, maramice, košulja i jedan liječnički nalaz. Ono što je ostalo od njezina života!

FDU Skopje, Sjeverna Makedonija

Kristijan Kostadinovski, Marija Grčeva

SLIKAR

Igor (23) je slikar koji ne uspijeva prodati svoje slike. Kada jedan kolekcionar pokaže zanimanje za njegov rad, napokon dobiva priliku dokazati se. Igor vjeruje kako će uspjeh postići jedino pod rizičnim utjecajem narkotika koji će mu pomoći naslikati njegovo najbolje djelo, ali će pritom izgubiti nešto važno.