Kutija

  • Lorenzo Vigas
  • SAD, Meksiko
  • 2021
  • 90'
  • La Caja

Šest godina nakon što je za prvijenac Izdaleka (ZFF 2015.) osvojio Zlatnog lava, redatelj Lorenzo Vigas donosi mračni psihološki triler o dječaku koji se opsesivno pokušava uvući u život stranca uvjeren da je riječ o njegovom ocu. Mladi Hatzin putuje doma iz udaljenog rudarskoga grada, noseći kutiju s posmrtnim ostacima svoga oca, migrantskog radnika koji je poginuo u nesreći na poslu. Putem ugleda muškarca koji ga podsjeti na njega. Film je prikazan na festivalima u Veneciji, Torontu i San Sebastiánu, a fascinantnu estetiku duguje kameri Sergia Armstronga, čestog suradnika Pabla Larraína.

Titlovi: EN, HR

 

Lorenzo Vigas

Rođen u Venezueli 1967. godine. Studirao je biologiju. Dobitnik je Zlatnog lava u Veneciji za svoj prvi dugometražni film Izdaleka (2014.). Godine 2016. snimio je dokumentarni film The Orchid Seller o svome ocu Oswaldu Vigasu, uglednom latinoameričkom slikaru. Film je prikazan u službenoj selekciji Venecijanskog filmskog festivala. Kutija (2021.) je njegovo najnovije ostvarenje.

Kutija

Režija
Lorenzo Vigas
Scenarij
Lorenzo Vigas, Paula Markovitch
Glumci
Hatzin Navarrete, Hernán Mendoza, Elián González, Cristina Zulueta, Dulce Alexa Alfaro
Direktor fotografije
Sergio Armstrong G.
Montaža
Isabela Monteiro de Castro, Pablo Barbieri
Producent
Lorenzo Vigas, Michel Franco, Jorge Hernández Aldanda
Produkcija
Teorema, SK Global Entertainment, Labodigital
Festivali i nagrade
Venice Int'l Film Festival 2021; Toronto Int'l Film Festival 2021; San Sebastián Int'l Film Festival 2021; BFI London Film Festival 2021; São Paulo Int'l Film Festival 2021

Ostali filmovi iz ovog programa