Rakete

  • Saša Poštić, Pavle Kocanjer
  • Hrvatska
  • 2021
  • 20'

Sparina je u zraku. Sparina kola krvnim žilama. Nedostatak zraka u plućima tjera Peru na prelazak granica. Hoće li uspjeti poletjeti? Redatelj Saša Poštić aktivan je član udruge Blank u sklopu koje je prethodno snimio filmove Kraljina (2020.) i Životinja (2021.). Pavle Kocanjer diplomirao je snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režira filmove i glazbene spotove, a bavi se i fotografijom te je do sada održao nekoliko samostalnih izložbi.

Titlovi: EN

Saša Poštić, Pavle Kocanjer

Saša Poštić

Filmom se bavi od 2018. godine, kada upisuje radionicu igranog filma u Kinoklubu Zagreb, a zatim i niz radionica u Blank_filmskom inkubatoru. Od 2020. godine aktivan je član udruge Blank te voditelj filmske radionice. Filmovi: Kraljina (2020.), Životinja (2021.), Rakete (2021.).

 

Pavle Kocanjer

Diplomirao je snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 15. godine bavi se fotografijom, filmom i glazbom. Uz filmove radi i glazbene spotove. Imao je nekoliko samostalnih izložbi i napravio više od 10 fotografskih fanzina. Svira bubnjeve u dva benda s kojima je proputovao Europu.

 

Rakete

Režija
Saša Poštić, Pavle Kocanjer
Scenarij
Saša Poštić
Glumci
Petar Krznarić, Kan Priselac Novačić, Ivan Medić, Dorian Radimiri
Direktor fotografije
Pavle Kocanjer
Montaža
Omi Žganec, Pavle Kocanjer
Producent
Igor Jelinović, Sara Alavanić, Saša Poštić
Produkcija
Blank

Ostali filmovi iz ovog programa