Svijet poslije nas

  • Louda Ben Salah-Cazanas
  • Francuska
  • 2021
  • 85'
  • Le monde après nous

Labidi je mladi pariški pisac koji nakon velikog uspjeha s kratkom pričom pokušava objaviti svoj prvi roman. Živi u maloj sobi s najboljim prijateljem Aleksejem, a kao dostavljač hrane zarađuje tek dovoljno za preživljavanje. Kada upozna studenticu Elisu iz Lyona, zaljubljuje se i pokušava je osvojiti po svaku cijenu. Dok njegova ljubav prema Elise raste, Labidi sve teže pronalazi balans između pokušaja pisanja, preživljavanja i ljubavi na daljinu. Film je premijerno prikazan u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Titlovi: EN, HR

 

Louda Ben Salah-Cazanas

Rođen 1988. godine. Odrastao je u Lyonu, gdje je kasnije i studirao političke znanosti. Nakon stažiranja za kulturnu sekciju dnevnika Libération počeo se baviti filmovima. Njegov kratkometražni film Geneva prikazan je na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu. Svijet poslije nas prvi mu je dugometražni film.

Svijet poslije nas

Režija
Louda Ben Salah-Cazanas
Scenarij
Louda Ben Salah-Cazanas
Glumci
Aurélien Gabrielli, Louise Chevillotte, Saadia Bentaïeb, Jacques Nolot, Léon Cunha Da Costa, Mikaël Chirinian, Noémie Schmidt, Hyacinthe Blanc, Isabelle Prim, Grégoire Lagrange
Direktor fotografije
Amine Berrada
Montaža
Vincent Tricon
Producent
Olivier Capelli, Laurent Rochette
Produkcija
Les idiots, 21 Juin Cinéma
Festivali i nagrade
Berlin Int'l Film Festival 2021; Mediterranean Film Festival Split 2021

Ostali filmovi iz ovog programa