Malo tijelo

  • Laura Samani
  • Italija, Francuska, Slovenija
  • 2021
  • 89'
  • Piccolo corpo

Godina je 1900. U religioznoj otočnoj zajednici na sjeveroistoku Italije, mlada Agata osluškuje šaputanja o čudesnoj crkvi u planinama gdje se može oživjeti mrtvorođenče kako bi uzelo jedan dah i bilo kršteno. Odlučna spasiti dušu svoje mrtvorođene kćeri, Agata u okrilju noći iskapa mali lijes i kreće na opasno putovanje u nepoznato. Putem sreće prepredenog, poludivljeg dječaka Lynxa, koji joj nudi pomoć u zamjenu za misteriozni sadržaj Agatine kutije. Malo tijelo mistična je bajka o žalosti, smrti i iscjeljenju, temeljena na starim narodnim vjerovanjima i stvarnim utočištima koja su postojala u Alpama. Film je premijerno prikazan na Tjednu kritike u Cannesu.

Titlovi: EN, HR

Laura Samani

Rođena je 1989. godine u Trstu. Diplomirala je filozofiju i književnost na Sveučilištu u Pisi, nakon čega je upisala studij režije na filmskoj školi Centro Sperimentale di Cinematografia u Rimu. Njezin kratki diplomski film, The Sleeping Saint (2016.), premijerno je prikazan u programu Cinéfondation u Cannesu. Malo tijelo (2021.) prvi joj je dugometražni igrani film.

Malo tijelo

Režija
Laura Samani
Scenarij
Marco Borromei, Elisa Dondi, Laura Samani
Glumci
Celeste Cescutti, Ondina Quadri
Direktor fotografije
Mitja Ličen
Montaža
Chiara Dainese
Producent
Nadia Trevisan, Alberto Fasulo, Thomas Lambert, Danijel Hočevar
Produkcija
Nefertiti Film s Rai Cinema, Tomsa Films, Vertigo
Festivali i nagrade
Cannes Film Festival – Critics’ Week; Toronto Int'l Film Festival; Warsaw Film Festival; BFI London Film Festival; Busan Int'l Film Festival; Sarajevo Film Festival; Filmfest Hamburg

Ostali filmovi iz ovog programa