A sutra i cijeli svijet

  • Julia von Heinz
  • Njemačka
  • 2020
  • 110'
  • Und morgen die ganze Welt

Uzbudljiv triler o pobunjenoj antifašističkoj mladeži i granicama koje smo spremni prijeći u borbi za ono u što vjerujemo. Puna ideala, studentica prava Luisa napušta udobnu buržujsku egzistenciju i odlazi živjeti u berlinsku antifašističku komunu. Tamo se nađe rastrgana između dvije frakcije, jedne koja zagovara nenasilan otpor i druge, predvođene karizmatičnim Alfom, koja misli da su za borbu protiv radikalne desnice potrebne jednako radikalne mjere. Može li nasilje ikada biti legitiman politički odgovor na fašizam i mržnju? Film je prikazan na festivalima u Veneciji i Torontu.

Titlovi: EN, HR

Julia von Heinz

Redateljica i diplomirana snimateljica iz Berlina. Godine 2007. s Johnom Questerom je osnovala produkcijsku kuću Kings & Queens Filmproduktion. Autorica je nagrađivanih filmova, uključujući Nothing Else Matters (2008.), Noble Commitments (2009.), Hanni & Nanni 2 (2011.), Hanna’s Journey (2013.), I’m Off Then (2014.), i dr. A sutra i cijeli svijet (2020.) prikazan je na festivalima u Veneciji, Torontu i drugdje.

A sutra i cijeli svijet

Režija
Julia von Heinz
Scenarij
Julia von Heinz, John Quester
Glumci
Mala Emde, Noah Saavedra, Tonio Schneider, Luisa-Céline Gaffron, Andreas Lust
Direktor fotografije
Daniela Knapp
Montaža
Georg Söring
Producent
Fabian Gasmia, Julia von Heinz, John Quester, Thomas Jaeger, Antoine Delahousse
Produkcija
Seven Elephants, Kings & Queens Filmproduktion, Haïku Films, SWR, WDR, BR, ARTE
Festivali i nagrade
Venice Int'l Film Festival 2020; Toronto Int'l Film Festival 2020; Chicago Int'l Film Festival 2020 – Best Ensemble Performance; Film Fest Gent 2020; Tallinn Black Nights Film Festival 2021; Busan Int'l Film Festival 2020

Ostali filmovi iz ovog programa