Točka pucanja

  • Philip Barantini
  • Ujedinjeno Kraljevstvo
  • 2021
  • 92'
  • Boiling Point

Andyjev (Stephen Graham – Irac, Zdrpi i briši) dan tek je počeo, a već zaostaje s poslom. Kao glavni kuhar u popularnom londonskom restoranu navikao je na neumoljiv tempo, stres i neočekivane situacije, no zadnji je petak prije Božića i najprometnija noć u godini. Rezervacija je više nego stolova, kuhinjom se mota sanitarni inspektor, a kao šlag na torti pojavljuje se Andyjev mentor u pratnji uvažene gastro kritičarke. Snimljen u jednom kadru, film nas s lakoćom uvlači u grozničavu večer prestižnog restorana i njegovog osoblja, a u Karlovym Varyma glumica Vinette Robinson dobila je posebno priznanje za izvedbu.

Titlovi: EN, HR

Philip Barantini

Nagrađivani liverpulski redatelj karijeru je započeo kao glumac. Uloge mu uključuju serije Černobil, Združena braća i Humans. Kao redatelj je poznat po inovativnosti. Njegov cjelovečernji prvijenac, Villain (2020.) hvalili su kritičari diljem svijeta, uključujući The New York Times, Variety, Hollywood Reporter, The Guardian i druge. Točka pucanja (2021.) njegov je drugi dugometražni film, temeljen na Barantinijevom istoimenom kratkom filmu.

Točka pucanja

Režija
Philip Barantini
Scenarij
Philip Barantini, James A. Cummings
Glumci
Stephen Graham, Jason Flemyng, Ray Panthaki, Hannah Walters, Malachi Kirby, Vinette Robinson, Taz Skylar, Izuka Hoyle, Lourdes Faberes
Direktor fotografije
Matthew Lewis
Producent
Bart Ruspoli, Hester Ruoff
Produkcija
Burton Fox Films, Ascendant Films
Festivali i nagrade
Karlovy Vary Int'l Film Festival 2021 – Special Mention; BFI London Film Festival 2021; Zurich Film Festival 2021

Ostali filmovi iz ovog programa