Beskrajno ljeto

  • Emilie Aussel
  • Francuska
  • 2021
  • 75'
  • L'Été l'éternité

Nerazdvojne Lise i Lola navršavaju 18 godina i odlučuju provesti ljeto s grupom prijatelja na plaži u mediteranskome Marseilleu. Dani su bezbrižni, a život je lijep i pun mogućnosti. Jedne večeri Lola odlazi na noćno plivanje, no nikada ne izroni. U jednoj noći mladi će prijatelji postati bolno svjesni svoje krhkosti i prolaznosti. Lise će morati naučiti kako se suočiti s budućnosti bez najbolje prijateljice. Dok luta gradom, slučajni susreti otvorit će joj nove vidike. Beskrajno ljeto nježna je priča o sazrijevanju, a u Locarnu je nagrađen Posebnom nagradom žirija.

Titlovi: EN, HR

Emilie Aussel

Rođena je 1980. u Francuskoj. Studirala je likovne umjetnosti na visokoj umjetničkoj školi Le Fresnoy. Isprva se bavila videoumjetnosti i instalacijama, nakon čega je prešla na igrane filmove. Režirala je četiri kratka igrana filma o odrastanju, koja su, među ostalim, prikazana na festivalima u Rotterdamu i Clermont-Ferrandu. Beskrajno ljeto (2021.) joj je dugometražni prvijenac.

Beskrajno ljeto

Režija
Emilie Aussel
Scenarij
Émilie Aussel, Emmanuelle Bayamack-Tam, Yacine Badday
Glumci
Agathe Talrich, Marcia Feugeas, Matthieu Lucci, Idir Azougli, Nina Villanova, Antonin Totot, Rose Timbert, Louis Pluton, Safinah Mixty Mihidjay, Emmanuel Rol
Direktor fotografije
Mathieu Bertholet
Montaža
Vincent Tricon
Producent
Thomas Ordonneau
Produkcija
Shellac, Productions Autrement Dit
Festivali i nagrade
Locarno Film Festival 2021 – Special Jury Award (Filmmakers of the Present); Tokyo Int'l Film Festival 2021

Ostali filmovi iz ovog programa