Sisterice

  • Frédéric Baillif
  • Švicarska
  • 2021
  • 110'
  • La Mif

Grupa tinejdžerica iz problematičnih okruženja smještena je u kuću gdje žive sa socijalnim radnicima. U sigurnom prostoru doma, djevojke će izgraditi novu zajednicu na način koji još nisu iskusile. Dok međusobno dijele sreću i bol, strastveno se bune protiv loših strana novog okruženja. Njihovi karakteri su različiti, njihova glad za životom velika, a društveni status previše nesiguran da bi sve teklo u miru, ljubavi i slozi. Ravnateljica doma Lora uvijek je tu za njih kad je trebaju – ili je možda obratno? Film je premijerno prikazan na Berlinaleu.

Titlovi: EN, HR

Frédéric Baillif

Nakon sedmogodišnje košarkaške karijere, Fred je upisao studij socijalnog rada i zaposlio se u popravnom domu za mlade. Potom se iz Švicarske preselio u New York, gdje je danju radio kao osobni asistent na dokumentarnom serijalu The It Factor, a noću kao DJ. Po povratku u Švicarsku snimio je svoj prvi dokumentarac, Sideman, a zatim i Geisendorf, za koji je dobio nekoliko nagrada. Razvio je vlastitu redateljsku tehniku rada s neprofesionalnim glumcima.

Sisterice

Režija
Frédéric Baillif
Scenarij
Frédéric Baillif
Glumci
Claudia Grob, Anaïs Uldry, Kassia Da Costa, Amélie Tonsi, Amandine Golay, Joyce Ndayisenga, Charlie Areddy, Sara Tulu
Direktor fotografije
Joseph Areddy
Montaža
Frédéric Baillif
Producent
Agnès Boutruche, Véronique Vergari, Frédéric Baillif
Produkcija
Freshprod, RTS
Festivali i nagrade
Berlin Int'l Film Festival 2021; BFI London Film Festival 2021; Valladolid Int'l Film Festival 2021; Zurich Film Festival 2021 – Best Film in Focus Competition, Zurich Churches Film Prize; Shanghai Int'l Film Festival 2021

Ostali filmovi iz ovog programa