Ne želim plesati

  • Flynn Von Kleist
  • Nizozemska
  • 2021
  • 89'
  • I Don't Wanna Dance

Nakon što su dvije godine živjeli s tetom, 15-godišnji Joey i njegov mlađi brat napokon se mogu vratiti majci Daphne. Zajednički život isprva teče glatko i sve se čini u redu: kuća je čista, hladnjak je pun, Daphne ima posao, a Joey postaje članom plesne grupe. Ljeto izgleda obećavajuće. No nad malom obitelji uskoro se ponovno nadvija mračan oblak Daphneinih starih navika. Joey daje sve od sebe kako bi djelatnike socijalne službe zadržao u neznanju. No koliko dugo može održati taj destruktivni ples s majkom nauštrb vlastite sreće? Neke boli ne mogu tek tako zacijeliti plesom.

Titlovi: EN, HR

Flynn Von Kleist

Flynn je rođen u Amsterdamu, a odrastao je u West Corku u Irskoj. Godine 2009. diplomirao je na Irskoj nacionalnoj filmskoj školi, nakon čega se preselio u Amsterdam, gdje je 2013. diplomirao režiju igranog filma na Nizozemskoj filmskoj akademiji. Njegov diplomski film, Liquid Steel, nagrađen je u Oberhausenu. Uz igrane filmove, Flynn je snimio seriju kratkih dokumentaraca Futurity, o djeci koja imaju posebnu vezu s glazbom.

Ne želim plesati

Režija
Flynn Von Kleist
Scenarij
Jeroen Scholten van Aschat
Glumci
Yfendo van Praag, Romana Vrede, Eliyah de Randamie, Daniel Kolf, Sean William Bogaers, Aisa Winter, Benjamin Vlijt, Chardonnay Vermeer, Lilith Vermeulen
Direktor fotografije
Tim Kerbosch
Montaža
Fatih Tura
Producent
Guusje van Deuren, Rianne Poodt, Harmen Kreulen
Produkcija
The Rogues
Festivali i nagrade
Giffoni Film Festival 2021, Galway Film Fleadh 2021

Ostali filmovi iz ovog programa