Kraljica iz Bronxa

  • Nana Mensah
  • SAD
  • 2021
  • 78'
  • Queen of Glory

Sarah (Nana Mensah), Amerikanka porijeklom iz Gane, sprema se napustiti doktorski studij kako bi otišla u Ohio za svojim oženjenim dečkom. Netom prije selidbe, Sarina majka umire i ostavlja joj u nasljedstvo malu kršćansku knjižaru u Bronxu. Dok pokušava organizirati pogreb dostojan obiteljskog matrijarha i odlučiti što s knjižarom, Sarah mora balansirati između brojnih očekivanja šarolike rodbine i nenadanog posjeta otuđenog oca. Kraljica iz Bronxa (Tribeca – najbolja režija) šarmantna je i dirljiva dramedija o imigrantskom iskustvu i odnosu s vlastitim nasljeđem te načinima na koje nas te veze mogu istovremeno jačati i kočiti.

 

Titlovi: EN, HR

 

Nana Mensah

Glumica, scenaristica i redateljica. Glumila je u Netflixovoj komediji Bonding i seriji The Chair, sa Sandrom Oh u glavnoj ulozi, te NBC-jevoj seriji New Amsterdam. Kao scenaristica radila je za Amazon, HBO i Netflix te nekoliko originalnih pilota. Godine 2021. napisala je scenarij i režirala dugometražni prvijenac Kraljica iz Bronxa u kojem i glumi.

Kraljica iz Bronxa

Režija
Nana Mensah
Scenarij
Nana Mensah
Glumci
Nana Mensah, Meeko Gattuso, Oberon K.A. Adjepong, Adam Leon, Russell G. Jones, Anya Migdal
Direktor fotografije
Cybel Martin
Montaža
Cooper Troxell
Producent
Jamund Washington, Kelley Robins Hicks, Baff Akoto, Anya Migdal
Produkcija
Cape Coast Media
Festivali i nagrade
Tribeca Film Festival 2021 – Best New Narrative Director; Warsaw Film Festival 2021; BFI London Film Festival 2021; Reykjavik Int'l Film Festival 2021; Vancouver Int'l Film Festival 2021; Melbourne Int'l Film Festival 2021

Ostali filmovi iz ovog programa